CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'de çalışan taşeron işçiler artık kadro mücadelerinin karşılık bulmasını istiyor. PTT, bünyesinde binlerce taşeron işçi bulundurmaktadır. Sabah akşam çalışmalarına rağmen, yaptıkları mesailerin karşılığını alamayıp mağdur edilmişlerdir.

Vatandaşlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kadro beklerken, binlerce taşeron işçinin kadrosuz bırakılmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Seslerinin karşılık bulmadığını düşünen 17 Bin PTT işçisi, bu süreçte mağdur edildiklerini ve emeklerinin karşılığını yoğun mesailere rağmen alamadıklarını belirtmektedir.

Sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada taşeron işçilerin köle olmadığını belirten mağdurlar, 17 Bin PTT taşeronu  ve kamuda çalışan binlerce işçinin kadro alamadığını yaptıkları paylaşımlarla vurgulamaktadırlar. İstekerlinin mesleki güvence olduğunu belirten vatandaşlar, insani koşullarda ve şartlarda hayat standartlarına uygun bişekilde hayatlarına devam etmek istediklerini vurgulamkatadırlar.

AĞIR İŞLERDE ÇALIŞMALARINA RAĞMEN KADRO VERİLMİYOR

PTT posta ve kargo dağıtım bünyesinde çalışan taşeron işçileri, çalıştıkları ağır koşullar ve temel gıda maddelerine sürekli zam yapılmasından yakınmaktadılar. Enflasyonun artışından en çok etkilenen çalışan arasında PTT'de çalışan taşeron işçileri yer almaktadır. temel tüketim maddelerini almakta zorlandıklarından, alım gücü zayıflamaktadır. Tüm bunlar karşısında ücretlerinin düşük olması ve eşit işe eşit maaş alamamaları ellerini kollarını bağlamaktadır.

Bakanlık tarafından taşeron ile ilgili birçok açıklamanın gelmesine rağmen, somut adımlar atılmaması vatandaşları mağdur etmektedir.

PTT SEN GENEL YÖNETİM ÜYESİ SÜLEYMAN ŞEN'DEN TEPKİ GECİKMEDİ

PTT taşeron işçileri bir kez daha kadro istediklerinin altını çizdi. Seçimden önce kadro sözünün tutulmadığını dile getiren PTT- Sen Genel Yönetim Üyesi Süleyman şen, verilen sözlerin havada asılı kalmasının ardından tepki göstererek İş yükünün büyük çoğunluğunu taşeron işçilerin sırtlandığını söyledi.

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) bünyesinde toplama ve dağıtım alanında birçok özel firmaya bağlı olarak çalışan yaklaşık 17 bin taşeron işçinin kadro bekleyişi sürüyor.

''PTT İŞÇİLERİ 83 MİLYON KİŞİYE HİZMET EDİYOR''

Hükümetin Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'de çalışan işçilerin haklarını iade edilmediğini belirten şen sözlerine devam ederek şunları söyledi:

''Türkiye’de bugün 83 milyon yurttaş varsa PTT işçileri bu 83 milyon kişiye de hizmet ediyor. Kimliklerimizi dahi taşeron işçiler dağıttı. Taşeron olmanın başka sorunları da var. Sendikalaşma alanında sorunlar yaşanıyor. Promosyon hakkından mahrum kalıyorlar. Ölüm izninden süt iznine kadar her şey birlikte çalıştıkları memurlar ile farklı. Ağustos ayında yapılan sözleşmeyle beraber bu işçilerin hakları daha da düştü. Bu yüzden işçiler özlük hakları için kadro talep ediyor. PTT işçilerinin talepleri net: bir kez daha seçim vaadiyle kandırılmak değil kadro istiyorlar'' dedi.

PTT'DE ÇALIŞAN İŞÇİLERE KADRO VAR MI?

PTT'de çalışan işçiler, kadro talebini yineledi. Ağır şartlarda bütün işleri yapmalarına rağmen, emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. Belli bir çalışma saatleri olmayan mağdurlar, ekstra çalışmalarında yapmış oldukları mesainin karşılığını alamamaktadır. Binlerce mağdur PTT işçisi, seçim öncesinde kendilerine verilen kadro sözününün yerine getirilmesini istemektedir. Mağdurlar kendilerine kadro sözü verildiğini ancak söylenenlerin havada asılı kalarak yerine getirilmediğini dile getirmektedir.

Bu süreç içersinde kendilerinin görmezden gelindiğini belirten vatandaşlar, hizmetlerinin karşılığını alamadıklarını sosyal güvencelerinin olmadığını belirtti.