Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışan PTT işçileri maaşlarına zam beklerken, kadrosuz bırakıldı. Peki PTT'de çalışan taşeron işçilere kadro var mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olark çalışan işçilerin çoğunun kadroya geçirilmesinin ardından PTT'de çalışan taşeron işçilerin kadro bekleyişi ısrarla devam etmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin ayaptığı açıklamada taşerona kadro ile ilgili yaptıkları düzenlemeyi açıklamıştı. Işıkhan konuşmasında, taşerona kadro çalışmalarının devam ettiğini ve bu konuda somut adımlar atmakta olduklarını belirtmişti.

PTT'DE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VAR MI?

PTT'de çalışan işçiler, kadro talebini yineledi. Ağır şartlarda bütün işleri yapmalarına rağmen, emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. Belli bir çalışma saatleri olmayan mağdurlar, ekstra çalışmalarında yapmış oldukları mesainin karşılığını alamamaktadır. Binlerce mağdur PTT işçisi, seçim öncesinde kendilerine verilen kadro sözününün yerine getirilmesini istemektedir. Mağdurlar kendilerine kadro sözü verildiğini ancak söylenenlerin havada asılı kalarak yerine getirilmediğini dile getirmektedir.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Bu süreç içersinde kendilerinin görmezden gelindiğini belirten vatandaşlar, hizmetlerinin karşılığını alamadıklarını sosyal güvencelerinin olmadığını belirtti.

AĞIR İŞLERDE ÇALIŞMALARINA RAĞMEN KADRO VERİLMİYOR

PTT posta ve kargo dağıtım bölümünde çalışan taşeron işçilerin çalıştıkları ağır koşullar vetemel gıda maddelerine sürekli zam yapılmsı ve enflasyonun artışından dolayı ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor. temel tüketim maddelerini almakta zorlandıklarından, alım güçlerinin sürekli gerileyerek ve tüm bunlar karşısında ücretlerinin düşüklüğünden yakınıyorlar. 

Çalıştıkları zamanlarda yemek, benzin ve yol ihtiyaçlarını kendileri karşılıyorlar. Aldıkları maaş kendilerine yetmezken gelen zamlarla birlikte maaşalrı her geçen gün eriyor.

MERSİN MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN KOCAMAN'DAN MECLİS'E ÖNERİ

Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, 04.10.2023 kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin kadro taleplerine ilişkin yazılı soru önergesinde bulundu. 

Kocamaz'ın önergesinde şu ifadelere yer verildi: 

Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak görev yapan işçiler kadro beklemektedir. Kamuda taşeron olarak çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınması konusunda hükümet tarafından seçim öncesi söz verilmişti.Bu bilgiler ışığında;

1. Kamuda görev yapan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Bu konuda ne zaman bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz?

2. Kamu kurum ve kuruluşlarında toplam kaç taşeron işçi görev yapmaktadır? Yapılacak olan çalışma kapsamında toplam kaç taşeron işçiye kadro vermeyi düşünüyorsunuz?

Birçok siyasi liderin konuya ilişkin Meclis'e önerge sunmasına rağmen, hükümet konuya ilişkin somut adım atmamaktadır.