CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bünyesinde çalışan taşeron işçiler, ülkenin ekonomik kalkınmasına önemli bir rol oynuyorlar. KİT işçileri, enerji, ulaştırma, savunma gibi ülkenin geleceğini şekillendiren sektörlerde görev alıyor ve kamu hizmetlerinin kesintisiz sürmesi için gayret gösteriyor.

Ancak bir dizi problemle karşı karşıya kalan KİT taşeron işçileri hak ettikleri değer ve desteği alamadıklarını belirtiyor. KİT işçileri, diğer kurumlarda çalışanlara kıyasla çok daha düşük ücret kazanıyor. Bu durumda geçim sıkıntısı çekiyorlar. Güvencesiz bir şekilde çalışan KİT taşeron işçileri, iş güvenliği ve sağlık gibi konularda da yeterli korumaya sahip değil.

KİT-DER'DEN MİLLETVEKİLİ GÜRER'E ZİYARET!

Ağır çalışma koşulları altında yıpranan, fazla mesai yapmak zorunda kalan ve aşırı iş yüküne katlanan KİT işçileri ,tüm bu zorluklara rağmen çalışmaya devam ediyor. Tüm bu sorumlulukların karşılığında haklarının tanınmasını isteyen KİT taşeron işçileri yetkililerden çözüm bekliyor.

Bununla birlikte Kamu İktisadi Teşebbüsleri Taşeron İşçileri Derneği (KİT-DER) çatısı altında toplanan işçiler daha önce kendilerine verilen kadro sözü için mücadele ediyor. 

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışan taşeron işçilerin hakları için çeşitli etkinlikler düzenleyen KİT-DER, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Ömer Fethi Gürer'i ziyaret etti. Gürer, ziyaret fotoğrafını paylaşımında geçirerek KİT taşeron işçilerin sorunlarını her fırsatta meclis gündemine getirdiğini belirtti.