Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmayla ABD'yi diğer ülkelere "koloni" muamelesi yapmakla suçladı.

Putin Rusya ekonomisinin Moskova'nın Ukrayna'ya müdahalesinden sonra uygulanan Batı yaptırımlarını atlattığını söyledi.

Putin, Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerini uzun süredir kınarken, "Küresel siyasette hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan AB tepkisi: Rum tarafına teslim oldu KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan AB tepkisi: Rum tarafına teslim oldu

PUTİN, AB'NİN 'SİYASİ HÜKÜMETİ' KAYBETTİĞİNİ SÖYLEDİ
Putin, Rusya'nın amiral gemisi yıllık ekonomik forumunda yaptığı mücadelede bir konuşmada, Avrupa Birliği'nin "siyasi egemenliğini" kaybettiğini söyledi.

AB'nin yüksek enflasyon ve eşitsizliği gidermek için "para basma" gibi ekonomi politikalarını eleştirdiği için, AB'nin radikalizme ve seçkinlerin değişmesine yol açacak bir yola girdiğini söyledi .

Ayrıca Batı'ya, ekonomik sıkıntılarından dolayı kendisini kişisel olarak suçladığı için saldırdı ve Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerinin - Moskova'nın "özel askeri operasyon" dediği - gelişmiş ülkelerdeki yüksek enflasyonla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi .

PUTIN, TAHIL PİYASALARINDAKİ BOZUKLUKTAN ABD'Yİ SUÇLADI
Putin, Rusya'nın küresel tahıl pazarındaki artan fiyatlardan sorumlu olmadığını söyledi .

Putin, ABD'yi para basarak ve gıda fiyatlarını küresel pazarlarda "çarparak" gıda fiyatlarını yükseltmekle suçladı.

Putin, Rusya'nın tahıl ve gübre ihracatını artırmaya hazır olduğunu ve Rusya'nın Afrika ve Orta Doğu'ya gıda ihracatı yapacağını söyledi.

Bu haber ANews'dan alınmıştır.