Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığın tarafından yapılan açıklamaya göre, iki devlet lideri gerçekleştirmiş olduğu telefon görüşmesinde, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin salı günü İstanbul’da yaptıkları müzakere toplantısını ele aldı.

Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin İstanbul’da gerçekleştirdikleri toplantının, sonuçları itibarıyla savaşın biran önce sonlanması ve barışın tesis edilmesi için yapılan sürece anlamlı bir ivme kazandırdığını söyledi.

İstanbul’da yapılan müzakereler sonrası gerginliğin azaltılması yönünde birtakım işaretlerin verilmesini önemli bulduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i bir araya getirme ve bu buluşmaya Türkiye olarak ev sahipliği yapma önerisini bir kez daha yineledi.

AK Partili Dağ'dan İzmir'deki nikah krizine tepki! 'Bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dua edebilir' AK Partili Dağ'dan İzmir'deki nikah krizine tepki! 'Bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dua edebilir'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Ukrayna ve Rusya heyetlerinin görüşmesine İstanbul’da yaptığı ev sahipliğinden dolayı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Kaynak: aa