Okullarda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetinin tüm öğrencilere nitelikli bir şekilde ulaştırılması için ' her okula en az bir atama'  yapıldıktan sonra hizmetin uluslararası standartlara ulaştırılması için sonraki her 250 öğrenci ve katlarında ilave bir Psikolojik Danışman/ Rehberlik Öğretmeni atanmalı ve norm yönetmeliği bu şekilde güncellenmelidir. Ancak norm kadro sınırı yüzünden okullarda Psikolojik Danışman olmayan; önleyici, iyileşitirici hizmetlerden yararlanamayan bir sürü öğrenci mevcut. Geleceğimiz olcan çocuklarımızı bu hizmetten mahrum bırakmamak adına öğretmenler PDR normu talep ediyor. 

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

ÖĞRETMENLER NE TALEP EDİYOR?

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetinin her öğrenciye ulaştırılması, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için norm yönetmeliği değiştirilerek öğrenci sayı sınırına bakılmadan her okula/kuruma en az bir Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ataması sağlanmalıdır.