Rusya Cuma günü yaptığı açıklamada, Meta Platforms Facebook'una erişimi kısmen sınırladığını ve onu Rus medyasını sansürlemekle suçlayarak, ABD sosyal medya devlerine karşı atılan bir dizi son adım olduğunu söyledi.

Moskova yıllardır internet ve büyük teknoloji üzerinde daha sıkı kontrol uygulamaya çalışıyor, eleştirmenlerin söylediği bir şey bireysel ve kurumsal özgürlüğü tehdit ediyor ve Kremlin'in açık sözlü muhaliflerine karşı daha geniş bir baskının parçası.

Devlet iletişim düzenleyicisi, Facebook'un platformundaki dört Rus medya kuruluşu - RIA haber ajansı, savunma bakanlığına bağlı Zvezda TV ve gazeta.ru ve lenta.ru web siteleri - üzerindeki kısıtlamaları kaldırma taleplerini görmezden geldiğini söyledi.

Rusya'nın Facebook'taki kısıtlamalarının neleri içereceği hemen belli değildi. Geçen yıl Moskova cezai bir hamleyle Twitter'ın  hızını yavaşlattı.

Düzenleyici kurum Roskomnadzor yaptığı açıklamada, "Başsavcılığın kararı uyarınca, 25 Şubat'tan itibaren Roskomnadzor tarafından Facebook sosyal ağına kısmi erişim kısıtlamaları getiriliyor" dedi.

Hemen bir yorum yapmayan Facebook, Rusya'nın yetkililerini şimdiden rahatsız etti. Moskova, yasadışı içeriği yeterince hızlı bir şekilde silmediğini söylediği için şirkete rutin olarak küçük meblağlar öder.

Endonezya'da yolcu uçağının motoru alev aldı! Uçak acil iniş yaptı Endonezya'da yolcu uçağının motoru alev aldı! Uçak acil iniş yaptı

Aralık ayında, içeriğin tekrar tekrar silinmemesi olarak tanımladığı şey için 2 milyar ruble (24.27 milyon $) gibi çok daha büyük bir para cezası verdi. daha fazla oku

Moskova ayrıca, Rus füzelerinin Kiev'i vurduğu ve ailelerin sığınaklara sığındığı Ukrayna'daki askeri operasyonuyla ilgili "yanlış bilgi" olarak nitelendirdiği bilgileri içeren haberleri engellemekle tehdit ederek yerel medya üzerindeki baskıyı artırdı.

Bu haber Reuters'den Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haber İngilizcesini okumak için tıklayın.