Binlerce kişi Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını protesto etmek için, ülkenin Moskova güçlerinin işgali altındaki bölgelerinin yanı sıra Rusya ve Almanya genelinde protesto etti.

Toshiba 4 bin personelini işten çıkarma kararı aldı Toshiba 4 bin personelini işten çıkarma kararı aldı

Ukrayna'nın Kherson kentinde, yerel basında çıkan haberlere göre, binlerce kişi Rusya'nın işgaline öfkeyle kent merkezine akın etti.

Ukrayinska Pravda gazetesinin yayınladığı fotoğraf ve videolarda kalabalıkların Ukrayna bayrakları salladığı görülüyordu. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya'nın Moskova yanlısı bir Halk Cumhuriyeti kurmak için sözde bir referandum hazırladığı konusunda daha önce uyarmıştı.

Rus güçleri, yerel halkın tekrarlanan protestolarının ardından Ukrayna'nın Melitopol kentinde gösterileri yasakladı ve sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sivil haklar aktivistlerine göre, savaşın kapsamının son derece kısıtlı olduğu Rusya'da, çatışmaya karşı gösteri yapmak için 130'dan fazla kişi tutuklandı.

Sosyal medyadaki fotoğraf ve videolar, insanların polisler tarafından çevik kuvvet teçhizatıyla sürüklendiğini gösteriyordu.

Doğuda Vladivostok'tan Baykal Gölü üzerindeki Irkutsk'a ve Sibirya'nın Tomsk kentine kadar 21 şehirde protestolar düzenlendi. Sivil haklar örgütü OVD-info, gün içinde tutuklananların sayısının artmasının beklendiğini söyledi.

Başkent Moskova'da Kremlin'in hemen yanındaki popüler bir turizm meydanı geniş çapta metal ızgaralarla çevriliydi. OMON özel polis biriminin yüzlerce ofisi, yeni protestoların patlak vermesi ihtimaline karşı, bazıları kurşun geçirmez yelek ve kask takmış durumdaydı. Silahlı adamlar Devlet Duması önünde de görülebiliyordu, çok sayıda tutuklu nakil aracı hazır bekliyordu.

Pandemi nedeniyle Moskova'da uzun süredir gösteriler yasaklandı.

OVD-info, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşa başladığı 24 Şubat'tan bu yana 14.100'den fazla kişinin tutuklandığını söyledi.

Dünyanın dört bir yanında protestolar da düzenlendi. Berlin'de öğle saatlerinde Alexanderplatz'da toplanan binlerce kişi Brandenburg Kapısı'na yürüdü.

Katılımcılar arasında gençlerden yaşlılara ve küçük çocuklu aileler de vardı. Bazıları mavi ve sarı balonlar taşırken, diğerleri "Savaşı Durdur", "Barış" ve "Savaşa karşı aşı nerede?" yazılı pankartlar taşıdı. Diğerleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik hakaretlerle görülebilir.

Barışçıl geçen mitingde yaklaşık 550 polis görev yaptı ve katılımcıların büyük çoğunluğu Covid kuralları gereği yüz maskesi taktı.

Stuttgart'ta da yaklaşık 35.000 kişi toplandı. Opera Binası'nın önündeki Saray Bahçesi'nde toplandılar, birçoğu Ukrayna bayrakları ve barış güvercinleri ya da barış işareti taşıyan pankartlar taşıyordu.

Bir organizatör sözcüsü, "Beklenenden çok daha fazla insan geldi" dedi. Çevre tarafından düzenlenen etkinlik,

Almanya'nın Hamburg, Frankfurt ve Leipzig kentlerinde de savaşa karşı protesto gösterileri planlandı.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Bu habere ulaşmak için tıklayınız.