Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen hafta yaptığı açıklamada hastanelere personel alımı için hazırlıkların başladığını ve atamanın 2023 yılında yapılacağını söyledi.

Bu açıklamadan sonra en merak edilen konu işçi alımı oldu. Türkiye genelinde işçi alımı bekleyen adaylar, hangi illere temizlik görevlisi alımı yapılacağını, başvuru şartlarının ne olacağını araştırmaya başladı. 

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALIMI

Hastanelere yapılacak personel alımı için personel eksikliği belirleniyor. Hastanelerde kaç personel çalıştığı, kaç eksik olduğu belirleniyor. Belirleme sonrası sayılar Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne iletilecek ve personel alımı eksik kadroları belirlenecek. Eksik kadroların belirlenmesi sonrası hagi şehre kaç personel alımı yapılacağı açıklanacak.

Duyuru Resmi Gazete'de yer aldı: 62 Akademisyen alınacak Duyuru Resmi Gazete'de yer aldı: 62 Akademisyen alınacak

İşte başvuru şartları:

Temizlik personeli alımı başvuru şartlarının şu şekilde olması bekleniyor:

-Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

-18 yaşını tamamlamış olmak.

İlan başvurusu hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, personel alımının 2023 yılı bitmeden yapılacağını duyurdu.