Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 28 Mayıs gecesi Paris'e yakın Stade de France’da Real Madrid ve Liverpool takımları arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesi kullanılan "orantısız biber gazı" için özür diledi.

Darmanin ve Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, Şampiyonlar Ligi finali öncesi yaşanan olaylara ilişkin Senato karşısında izahat verdi.

Birkaç güvenlik gücünün hoş olmayan davranışlarda bulunduğunu ifade söyleyen Darmanin, "Biber gazı kullanımı çok sayıda kişiyi ezilmekten kurtardı. Ancak çocuklar için ciddi zararlara yol açtı. Bende sizin gibi bu görüntüleri izledim. Bu orantısız (gaz biberi) kullanımı için samimi bir şekilde özür dilemek istiyorum." dedi.

Darmanin, “Bu maçın kötü imajı, milli gururumuza bir yara. Güzel organize edilebilirdi.” diyerek, daha kötüsünü önlediklerini söyledi.

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 19 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 19 terörist etkisiz hale getirildi

Maç öncesi olaylara yaşanan sorun ve taşkınlıkların yalnızca İngiliz taraftarın bulunduğu tribünlerin önünde gerçekleştiğini ileri süren Darmanin, 6 bin 800 güvenlik gücünün o gün görevli olduğunu belirtti.

Darmanin, Fransa Futbol Federasyonu (FFF) ve Stade de France ekiplerine göre stadın farklı girişlerinde çok sayıda sahte bilet tespit edildiğini, iddia ederek, 2 bin 800 sahte biletin turnikelerde okutulduğunu, bazı biletlerin yüzlerce kez satıldığını ve aynı seri numarasını taşıyan bir biletin tam 760 kez satışa sunulduğunu söyledi.

Maçın organizatörlerinin 75 bin bilet çıkardığını ancak o gün stadın önünde 110 bin taraftarın bulunduğunu ileri süren Darmanin, 73 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.