KRT TV ekranlarında yayın hayatını sürdüren "Uyanma Vakti" isimli programın sunucusu Savaş Kerimoğlu'nun EYT'lilere ilişkin söyledikleri ve verdiği destek herkesce biliniyor. Her fırsatta EYT sorununa değinen ve EYT'lilerin sesi olan Kerimoğlu, bu sabah da programında EYT'lilere destek oldu.

Kerimoğlu, EYT'li Levent Atacan'ın ifadelerini programında izleyicilere aktardı:

"EYT'li dostumuz Levent Atacan, bir kez daha EYT'lilerin sesine ses olmuş. Diyor ki; her zamanki gibi diyeceğim var tabi ki. 1 kelime 3 harf EYT. Söyleye söyleye bulmayacağız Bu yasa çıkana kadar asla pes etmeyeceğiz Mücadeleye sonuna sonuç alana kadar devam edeceğiz. demiş." 

"Onlar hak arayışındalar"

Kerimoğlu sözlerine şöyle devam etti:

İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı

"EYT'li dostlarımıza da selam olsun. Her zaman sesleri olmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar bir yerlerden türemediler. Onlar bizim insanımız. Onlar hak arayışındalar. Hakları ellerinden alındı. 20 yıla yakındır da o hak mücadelesini ortaya koyuyorlar. O mücadelede onların yanındayız. Yani bir parti tüzüğü gibi seçim vaadi gibi algılanmasın. Böyle diyenler oldu ama bir türlü hayata geçmedi. Biz gönülden yürekten onların yanındayız."