31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde vatandaşlar oylarını kullanarak 5 yıl boyunca şehrini, ilçesini ve mahallesini yönetecek kişileri belirleyecek.

Edinilen bilgilere göre Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31'inci maddesinde yer alan siyasi reklamlara ilişkin usul ve esasları belirlediği kararına göre, yayın yasakları bu geceden itibaren başlayıp, oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar sürecek.

Yayın yasağı kapsamında, televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

Ancak yayın organlarında, seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetleri yarın saat 18.00'e kadar devam edebilecek.

RTÜK'DEN UYARI

Konuya ilişkin RTÜK'den de açıklama geldi. Açıklamada "YSK kararları gereği bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğu, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, yarın saat 18.00'e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabilecekleri" konusunda uyarı yapıldı.

İddia: DEM Parti'ye kapatma davası açma hazırlığı yapılıyor İddia: DEM Parti'ye kapatma davası açma hazırlığı yapılıyor

(Kaynak:AA)