HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Yüz binlerce işçi ve ailesini yakından ilgilendiren taşerona kadro konusu gündemden hiç düşmüyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin başında gelen ve uzun zamandır çözüme kavuşturulmayı bekleyen taşerona kadro meselesi yüz binlerce vatandaşı maddi ve manevi olumsuz etkiliyor. 

Çalışma şartlarından memnun olmayan, geçim sıkıntısı yaşayan taşeron işçileri kadroya geçerek derin bir nefes almayı bekliyor. Yetkililere seslerini duyurmak adına sık sık sosyal medyada etkinlik düzenleyen kadro bekleyen taşeronlar dün gece gündeme damga vurdu.

Kadro bekleyen taşeronlar arasında şehir hastanesinde çalışan taşeronlar da bulunuyor. Ancak şehir hastanelerinin statüsünün özel sektöre daha yakın olması buralarda taşeron olarak çalışan personellerin kadro umudunu yitirmesine neden oluyor. Yap-işlet-devret sistemininin olduğu şehir hastanelerinde çalışan taşeronlar kadro haklarının verilmemesi nedeniyle maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyor. Kadroya geçerek eşit işe eşit maaş ve eşit hak sistemiyle çalışmak isteyen şehir hastanesi taşeron işçileri birçok mecrada yetkililere seslenerek yaşanan bu haksızlığın giderilmesini bekliyor. 

Ekonomi uzmanlarına göre, Meclis'in açılmasının ardından gündeme gelecek Torba Yasa'da taşerona kadro meselesi de bulunacak. Taşerona kadro sorunun tam olarak çözülüp çözülmeyeceği bilinmezken yüz binlerce işçi geride kimse bırakılmadan tüm taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesini istiyor.