Türkiye genelinde 81 ilde bulunan şehir hastanelerinde çalışan (Teknik hizmetler, bilgi işlem, temizlik, taşıma, güvenlik, yönlendirme, yemekhane radyoloji çamaşırhane, otopark, sterilizasyon) gibi kadrolarda taşeron çalışma sistemi ile istihdam ettirilen şehir hastaneleri çalışanları kadro ve özlük hakları konusunda düzenleme yapılması için bir kez daha seslendi. 

Gaziantep Şehir Hastanesi yarın hasta kabulüne başlıyor - Son Dakika  Haberleri

Gümüzü Türkiye'sinin en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen taşeron çalışma sistemi, hastaneler de dahil olmak üzere birçok kurumda devam ediyor. Şehir hastanelerinde çalışan taşeronlar partilerin milletvekilleri tarafından Meclis ile taşeron sisteminin ortadan kaldırılması için temasların sürdürülmesine rağmen hükümetin konunun çözümüne ilişkin somut adımlar atmaması vatandaşları mağdur etti. 

Evden Haberler - Emlak Haberleri

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

Konunun çözülmemesi ve verilen sözlerin tutulmamsının ardından taşeron olarak istihdam ettirilen vatandaşlar tepki gösterek, ''Hepiniz taşerona söz verdiniz. Bir an önce tutulmasını beklerken ihale bitiminde maaşlarımızı düşürdünüz biz dururken aynı iş için yanımıza kura ile sürekli işçi aldınız ne yapalım nereye gidelim artık psikolojilerimizi bitirdiniz. Kamuda çalışan taşeron işçiler asıl işçilerdir ve hepimize kadro verilmelidir'' şeklinde yapılan açıklama ile tepki gösterildi.