Seren Serengil, Türkiye'de sokak hayvanlarına yönelik barınak eksikliğine dikkat çekti. Sosyal medya aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendiğini ifade eden Serengil, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Serengil, ülkede sokak hayvanları için yetersiz barınaklar olduğunu vurgulayarak, bu konuda inisiyatif almanın hayvanseverlerin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medyada seslendim"

Sıkça özel hayatıyla gündeme gelen Seren Serengil, sokak hayvanlarının toplatılmasına dair şu ifadeleri kullandı: 

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

"Türkiye'deki yasaya göre, sokak hayvanları sokaktan alınıp, rehabilite merkezinde kısırlaştırılıp, aynı yere bırakılmak zorunda. Diğer türlü yasayı çiğniyorlar. Avrupa'daki barınaklar 5 yıldızlı otel gibi... Hayvan sevmeyen insanların elinde barınaklar. Zihniyetin değişmesi gerekiyor. Sokak hayvanları sokakta olmalı...

Biz hayvanları sokaktan alıp, öldürmek istiyoruz. Konya Barınağı'ndan sahiplendim. Daha geçen ay kendine geldi. Türkiye'de barınak diye bir şey yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medyada seslendim. Bunlar belediyenin yapacağı şey değil, hayvanseverlerin yapması gerekiyor. Barınaklarda evleri yok. Barınaklarda toplu mezarlar gördük."