İsrail destekçisi Fransa'dan uyarı: Bu yaptığı suç teşkil edebilir İsrail destekçisi Fransa'dan uyarı: Bu yaptığı suç teşkil edebilir

Avustralya'nın eskiyen kömürle çalışan tesislerdeki plansız kesintiler nedeniyle spot elektrik piyasasını askıya almasından bir gün sonra, Perşembe günü Sydney sakinlerinden kesintileri önlemek için akşamları mümkün olduğunca elektrik tasarrufu yapmaları istendi.

Avustralya Enerji Piyasası Operatörü, piyasanın normal faaliyetlerine ne zaman devam edeceğini söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi ancak Yeni Güney Galler'de güç kapasitesi rezervlerinin iyileştiğini de sözlerine ekledi.

İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen eyaletteki hanelere ısınma gibi temel ihtiyaçlardan ödün vermeden enerji tasarrufu yapmalarını söyledi.

Canberra'da televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında, "Karartmalardan kaçınabileceğimizden eminiz" dedi. "Belirli öğeleri ne zaman çalıştıracağınız konusunda bir seçeneğiniz varsa, onları 6'dan 8'e (pm) çalıştırmayın."

Elektrik kesintilerinin, güneş ve rüzgar çiftliklerinden gelen üretimin düştüğü ve insanların işten eve dönüp cihazlarını açtığı akşamları meydana gelmesi daha olasıdır.

Spot elektrik piyasasının askıya alınması, Avustralya için eşi görülmemiş bir durum ve Mayıs ayında başlayan bir enerji krizinin üstesinden gelmek için atılan en son sert adımı işaret ediyor. Şu anda ülkenin kömürle çalışan kapasitesinin dörtte birinden fazlası devre dışı kaldı

Başbakan Anthony Albanese, Perşembe günü eyalet liderleriyle bir akşam yemeğinde ve Cuma günü yapılacak bir toplantıda - yeni İşçi Partisi hükümetinin Mayıs'ta seçilmesinden bu yana ilk resmi toplantıları - enerjinin gündemde olacağını söyledi.

Bowen, bir dizi kömürle çalışan ünitenin planlı bakım ve beklenmedik arızalar nedeniyle devre dışı kaldığını ve tüm çabaların üniteleri normal operasyona döndürmeye odaklandığını söyledi.

Avustralya'nın en büyük elektrik üreticisi AGL Energy (AGL.AX) Perşembe günü yaptığı açıklamada, Yeni Güney Galler'deki Bayswater kömür yakıtlı tesisindeki üç arızalı üniteden birinin Perşembe günü, diğerinin ise Cumartesi günü tekrar çevrimiçi olacağını söyledi.

Bu hafta Victoria'daki Yallourn kömürlü termik santralinde iki üniteden üretim kaybeden CLP Holdings'e (0002.HK) ait EnergyAustralia, bir üniteyi Perşembe günü tekrar devreye aldığını ve diğerinin önümüzdeki hafta hizmete döneceğini söyledi. .

Genel Müdür Mark Collette yaptığı açıklamada, "Şu anda elektrik piyasasına yakıt ve üretim arzımızı artırmaya devam etmek için tüm seçenekleri araştırıyoruz." Dedi.

Şirketin gazla çalışan tesislerinin güç kaynağının desteklenmesine yardımcı olduğunu söyledi ve New South Wales'teki Tallawarra tesisinin, Mayıs ayının başından bu yana, tipik çalışma oranı olan yaklaşık %20'ye kıyasla, kapasitesinin %75'ine yakın bir oranda çalıştığını belirtti.

Reuters haber sitesinden çevrilmiştir.