Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!

Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçiler patronlarının cezaevine alınmasının ardından kayyum talebinde bulunarak yetkililere sesleniyor.

Fabrikanın milyonlarca liralık vergi borcu olmasına rağmen kayyum atanmamasına tepki gösteren 650 işçi aileleriyle birlikte zor günler geçiriyor. Mevcut ekonomik şartlarda zaten zor geçinen işçiler çalıştıkları fabrikaya kayyum atanmaması nedeniyle maaşlarını alamazken maddi sıkıntı yaşamaya devam ediyor. 

İşçi Haber'e ulaşan bir fabrika işçisi yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı:

Sivas demirçelik işçilerinin sesini de duyurur musunuz? Çok büyük mağduriyet yaşıyoruz fabrikamızın milyarlarca vergi borcu var devlete buna rağmen kayyum atanmıyor 1 senedir de patronumuz demiryumruk operasyonu ile cezaevinde. Normalde devletin kayyum ataması gerekiyordu. Bakan Soylu işçi mağdur olmayacak kayyum atayacağız dedi. Zaten mağdurduk tam mağdur olduk. 1 senedir maaş alamıyor 650 işçi. Ailelerimizle perişanız, geçmişten kalan maaşlarımız, tazminatlarımız var alamıyoruz. Kaç defa grev yaptık ama sonuç yok ne mahkeme ne iktidar çözüm olmuyor.