Kalıtsal kas hastalığı olan SMA'nın tedavisi maddi açıdan aileleri zorluyor. Oldukça pahalı olan SMA tedavisi için aileler bakanlıktan destek bekliyor. Bazı aileler başlattıkları bağış kampanyaları ile bebeklerini tedavi ettirebilirken, yeterli miktara ulaşamayan bebekler hayatını kaybediyor.

"SMA ilacı faturamıza 1 TL olarak yansısın"

SMA ilacı faturamıza 1 TL olarak yansısın, etiketiyle dün sosyal medya üzerinden yeni bir bağış kampanyası başlatılmıştı.

SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastalığına yakalanan bebeklerin tedavi için kısa bir vakitleri oluyor. Aileler bu kısa vakitte kendi çabaları ile tedavi masrafını karşılamaya çalışıyor.

Uzman Psikologdan açıklama: Çalışanlar artık ‘Ruh Sağlığı İzni’ de alıyor! Uzman Psikologdan açıklama: Çalışanlar artık ‘Ruh Sağlığı İzni’ de alıyor!

2.1 Milyon Dolarlık Zolgensma İlacı

Hastalığın tedavisi için yüksek maliyetlerdeki ilaçların kullanılması gerekiyor. Bunların en pahalısı 2.1 milyon dolarlık Zolgensma ilacı.

#GörüyormusunFahrettinKoca Çalışması

SMA hastalığına dikkat çekmek ve seslerini duyurmak için Twitter üzerinden hashtag çalışmasına başlanıldı. Kullanıcılar #GörüyormusunFahrettinKoca etiketi altında SMA hastası bebekler için bir olup destek verdiler.