Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yıllar süren mücadelelerinin ardından haklarını aldı.  EYT düzenlemesiyle hayal kırıklığı yaşayan çırak ve stajyerler ise kapsamın genişletilmesini istiyor.

Geçtiğimiz aylarda Bakan Bilgin, staj mağdurlarının durumu ile ilgili çalışma olup olmadığı sorusu üzerine, "'Staj mağduru' diye bir kavram doğru değil. Staj mağduru yok. Primini yatırmamış adamlar, primi yatırmadan emekli olabilir mi? Patronları kim? Kendi adlarına sigorta primini yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi işverenlerinize sorun, televizyonlara sorun, deyin ki; 'Staja gelen çocuklar için prim yatırırsanız, staja alır mısınız?' Staj bir eğitimdir. Siz de yaşamışsınızdır bunu tahmin ediyorum. Kavramları doğru kullanın" açıklamasında bulundu. 

Seçime kısa bir süre kala Bilgin, staj mağdurlarına kırmızı ışık yaktı. Vatandaş tarafından yöneltilen staj sorusuna, "Çok talep aldık, onu da değerlendireceğiz." diyerek tekrar umut verdi.