Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Memur-Sen Genel Kurulunda memur ve emeklileri heyecanlandıran bir açıklamada bulunmuştu. Emeklilerin aylıklarında düzenleme yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrasını işaret ederek "Temmuz ayında inşallah yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Bununla birlikte emekli maaşlarına ve asgari ücrete yapılacak zammın sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, mermurlar için de “Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız. Temmuz’da enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız" ifadelerini kullandı.

Temmuz memur zammı ne kadar olacak?

Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamda belli olmaya başladı. Son 6 aylık enflasyon oranları memur maaşlarına doğrudan etki edecek. Memur maaşlarındaki enflasyon farkı ocak ayında yapılan yüzde 8 toplu sözleşme zammı üzerinden hesaplanacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ise enflasyon oranında zam yapılacak.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz