Vatandaşlar, çalışma hayatlarının başlangıcından itibaren prim ödedikleri ve diğer emekli olanlara göre aynı haklara sahip oldukları argümanıyla hükümetten yeni bir düzenleme talep etmektedir. Onlar, 2000 sonrası sigorta girişi olan kişilerin de emeklilik hakkına sahip olması gerektiğini düşünmektedir.

Bu taleplerin dile getirilmesi, hükümetin dikkatini çekmiş ve konuyla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirmiştir. Ancak, hükümetin bu konuda yeni bir düzenleme getirip getirmeyeceği belirsizliğini korumaktadır.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

EYT konusu, toplumun farklı kesimlerinde duygusal ve politik bir tartışma haline gelmiştir. Bu tartışmalar genellikle, emeklilik yaşının yükseltilmesi ve sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği gibi konulara da bağlanmaktadır.

Sonuç olarak, 2000 sonrası sigorta girişi olan vatandaşların EYT kapsamına dahil edilmemesi hükümete yönelik tepkilere yol açmıştır. Ancak, bu konudaki gelecekteki düzenlemeler ve değişiklikler hükümetin politika tercihleri ve yasal çerçevelerine bağlı olacaktır.