2023 yılında genel af yasasının çıkıp çıkmayacağı konusundaki merak devam ederken, geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) yer almış bir isim, af yasasıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Cezaevinde bulunan mahkumlar ve onlar için genel af yasasını gözleyen aileleri, genel af çıkmasını talep ederken,gözler hükümete çevrildi. Son zamanlarda Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) siyaset yapmış, şu an Gelecek Partisi üyesi ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Saadet Partisi Grubu Başkanı olan Selçuk Özdağ, genel af yasası hakkında dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Son zamanlarda Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) siyaset yapmış, şu an Gelecek Partisi üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Saadet Partisi Grubu Başkanı olan Selçuk Özdağ, genel af yasasıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu'nun ciddi eksiklere sahip olduğunu vurgulayan Özdağ, “5 yıla kadar ceza aldığınız zaman erteleniyor biliyorsunuz. 5 yıla kadar bir ceza ertelemeye tabi tutuluyor, içerde kalmıyorsunuz, bir daha suç işlerseniz o cezayla birlikte ikisini de yatıyorsunuz.” dedi.

"MKYK'da şimdiye kadar gündeme gelmedi"

Yargı Paketi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Ancak 7. Yargı Paketi düzenlemelerinde genel af ile ilgili herhangi bir madde yer almıyor. 

Cezaevlerinde tutuklu binlerce hükümlü için genel af ihtimali halen gündemde bulunuyor. Mahkumların aileleri, gelecekte olası bir genel af umuduyla bekliyorlar. Bu durum, geçtiğimiz haftalarda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında parti sözcüsü Ömer Çelik'e yöneltilen af konusu sorusuyla açığa çıktı.

750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

Çelik, daha önce böyle bir konunun parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) veya Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) ele alınmadığını, "Genel af tartışması MKYK'da şimdiye kadar gündeme gelmedi." şeklinde belirtmişti.