Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taşeron işçi için açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Mazeret ve tayin gibi sorunlar çözülebilir, onların imkanları var. Taşeron işçiliği konusunda çalıştık. Her bir konuyu bir dosya çalışmasıyla çalıştık. Bütün dosyaları kapata kapata gittik. Dosyalarımızdan biri de taşeron işçiliğiydi. Deprem oldu, çalışmalara ara verdik. En son oturuma geçici işçileri yetiştirdik. Taşeron işçilere söz verdim. Önümüzde duruyor, bunu Meclis'i açar açmaz gerçekleştireceğiz. Seçime endeksleyerek konuşmuyorum. Seçimi zaten biz kazanacağız. Ben olurum veya bir başka arkadaşım olur."

TÜRK-İŞ'TEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Atalay görüşmeye ilişkin, "Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" diye konuştu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, taşerona kadroyu tekrar gündeme taşıdı.Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.

'Bay Kemal sözü' diyerek duyurdu: 150 bin taşerona kadro vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da halka seslendi. Konuşmasında özellikle gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede beraber tarih yazacağız. Gençlerden sözü aldık. Sandığa gidecekler ve tarih yazacağız” dedi.

Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası

Kılıçdaroğlu, gençlere umut vermek için mücadele ettiğini belirterek bütün köy okullarını yeniden açacaklarını ve 100 bin öğretmenin atamasını yapacaklarını söyledi. Ayrıca üreticilerin sorunlarının da farkında olduğunu belirterek kilosu 2 doların altında ürünlerinin satılmayacağı sözünü verdi. Çiftçilerin alın terinin karşılığını vermek gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kendi bölgesinde en güçlü ülke haline getirmek için yeni bir hamle başlatacaklarını söyledi.