Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeni Yurtlar Kampüsü'nde 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'ndeki konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'yla ilgili sözlerini eleştirdi.

Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar" sözleriyle ilgili şöyle konuştu:

"İzmir’de belediye başkanı çıkıyor, Osmanlı’ya hakaret ediyor. Be haddini bilmez! Be ahlaksız! Ya sen İzmir’i sel afetlerinden kurtaramıyorsun, pislikten, lağım sularından kurtaramıyorsun, körfezi o pis kokulardan kurtaramıyorsun. Sen Osmanlı’ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın? Be hadsiz! Bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı!

TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu'nda gündem 'yeni anayasa' TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu'nda gündem 'yeni anayasa'

Erdoğan, devamında şunları söyledi:

"Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın, hadsiz. Bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı. Ama bu millet, bu gençlik inanıyorum ki ilk seçimlerde bunlara haddini bildirecektir."

CHP'DEN ÇOK SERT TEPKİ: "OYLARIN ERİDİKÇE ACİZLEŞİYORSUN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,  Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le ilgili “Osmanlı'ya hakaret ediyor. Haddini bilmez ahlaksız. Bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı” sözlerine tepki gösterdi.

Torun, “Oyların eridikçe acizleşiyor, kutuplaştırmak istiyorsun. Ama boşa uğraşma Erdoğan. Selçuklu da Osmanlı da Türkiye Cumhuriyeti de bizim. Sözümüz Atatürk'ün sözüdür, tepkimiz çıkarı için vatanı ateşe atan Saraylılaradır. Başkan’ımız Tunç Soyer’i senin kirli diline yedirmeyiz” açıklamasını yaptı.