Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 7 yıl süresince sözleşmeli erbaş ve er olarak görev vatandaşlar, haklarının iadesi için seslerini yduyurmaya çalışıyor. Kamu sektöründe istihdam hakkının olduğunu belirten sözleşmeli erbaş ve erler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yayınlanan yönetmelikle bu hakkı elde etme umudu taşıyor. Ancak bu umudun gerçekleşmemesi durumunda mağduriyetlerin süreceği konusunda endişeli olan sözleşmeli erbaş ve erler, taleplerini dile getirerek yetkililerden atamaların gerçekleşmesini istiyor.

Köpeklerin saldırısına uğrayan 72 yaşındaki kadın hayatını kaybetti Köpeklerin saldırısına uğrayan 72 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Sözleşmeli er ve erbaşlar kamuya atanmak istiyor

Sözleşmeli er ve erbaşlar, ülkenin dört bir yanında vatan savunması ve toplumun güvenliği için görev yapmış, bazıları ise deprem bölgelerinde hizmet vermiş vatandaşlardan oluşuyor. Kamuya atamaların yapılması, hem bu bireylerin mağduriyetini gidermeye hem de toplumun güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olabilir. Sözleşmeli erbaş ve erler, devlet büyüklerinden bu konuya dikkat çekmelerini ve gereken adımları atmalarını bekliyor.

Sözleşmeli er ve erbaşlar yetkililere sesleniyor!

Sözleşmeli erbaş ve erler, askeri hizmetten sonra sivil hayata uyum sağlamakta zorlanıyor. Çoğu mesleksiz kalan veya meslekleriyle ilgili iş bulamayan sözleşmeli erbaş ve erler, memuriyete geçiş hakkı talep ediyor. Sözleşmeli Erbaş ve Er Derneği Başkanı Abidin Kocabuğa liderliğinde bu hakkı elde etmek için çaba gösteren sözleşmeli erbaş ve erler, sosyal medyada da seslerini duyurmaya çalışıyor. X (Twitter) platformunda paylaşımlarda bulunan sözleşmeli erbaş ve erler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili makamlara ulaşarak seslerini duyurmaya çalışıyor.