2013 tarihli gazetelerde, "Sözleşmeli erlik uygulaması, hayata geçirildiği günden bu yana beklenildiği kadar rağbet görmedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak üzere tahsis edilen sözleşmeli er kadroları doldurulamadı. Sözleşmeli erlik uygulamasında bugüne kadar 15 bin kadro olmasına rağmen yalnızca bin 305 kişi istihdam edilebildi. Ayrıca 2013 ve 2014 için 57 bin kadronun bulunması ve son dönemde sınava katılan 3 bin 38 kişiden yalnızca 579'unun göreve başlayabilmesi yeni bir düzenlemenin gerekli olduğunu ortaya koymuştu." şeklinde haberler yapılmıştı.

Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen sözleşmeli erlerin kadroya alınmasında kayda değer bir adım atılmadı. binlerce sözleşmeli er 7 yıl çalışma süresini doldurduktan sonra işten çıkarılmayı değil de kadroya alınmayı bekliyor.

ABD 2023 İnsan Hakları Raporu: Türkiye’de siyasi özgürlükler konusunda sorunlar var ABD 2023 İnsan Hakları Raporu: Türkiye’de siyasi özgürlükler konusunda sorunlar var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzbinlerce sözleşmeli çalışanın kadroya geçeceği müjdesini paylaşması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma detaylarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Bilgin'in, söz konusu çalışmaya sözleşmeli erlerin alınacağına dair bir açıklama yapmaması üzerine sözleşmeli erler çalışmanın kapsamına dahil edilmeyi talep ediyor.

Sık sık Twitter'da etkinlik düzenleyen sözleşmeli erler, paylaşımlarıyla yetkililere seslenerek memur olmak istediklerini dile getirmeye devam ediyorlar.