Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

7 yıllık askeri çalışma hayatından sonra sivil hayata dönmek zorunda kalan sözleşmeli er ve erbaşlar uzun süredir memuriyet hakkı elde etmeye çalışıyorlardı. Konuyla ilgili sözleşmeli erleri sevindiren yeni bir yönetmelik yayınlandı.

12 Mayıs 2023'te yayınlanan yönetmelikle birlikte sözleşmeli er ve erbaş olarak en az yedi hizmet yılını dolduranlara, nitelik belgesi olumlu bulunursa, kamu kurum ve harcamalarındaki boş kadro ve pozisyonlara atama hakkı tanındı.

Uzun süredir memuriyet hakkı bekleyen sözleşmeli ve erbaşlar, bu sayede taleplerine kavuşma şansı yakaladılar. Sözleşmeli ve erbaşlar bu süreç içerisinde başvurularını tamamladılar. Ancak yönetmeliğin Resmi Gazete'de yanınlanmasının üzerinden 4 ay gibi bir süre geçmesine rağmen konuyla ilgili henüz bir ilerleme kaydedilmedi.

Sözleşmeli erler kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlarına atanma taleplerinin yerine getirilmesini istiyorlar. Konuya dair yetkililerden çözüm bekleyen sözleşmeli erler büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getiriyorlar.