Stajyer ve Çıraklık Mağdurları Platformu sosyal medya platformu Twitter üzerinden "#StajıReisÇözer" etiketini kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesleniyor.

NE OLMUŞTU?

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlığın çalışmalarının devam ettiğini belirtip “Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor.Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Buralardaki ücret politikası da ne durumdaysa bunları da açıklayacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte gerek sözleşmeliler gerek EYT, yani biz 2023’e bunları açıklayarak girmiş olacağız.” demişti.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Now Tv'ye konuştu! Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Now Tv'ye konuştu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Mesleki eğitim; kamu ve özel sektöre ait kurum, kuruluş ve iş yerleri ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki eğitim ve öğrenimi kapsamaktadır. İşletmelerde mesleki eğitimin amacı, öğrencinin iş hayatına dahil olması değil eğitiminin bir parçası olarak eğitim gördüğü mesleği uygulama ile öğrenmesidir. Başka bir ifade ile bunlar bildiğimiz anlamda bir çalışan değil öğrencidirler”ifadelerini kullanmasının ardındn staj mağdurlarına kapıları tamamen kapatmıştı. 

Çıkacak EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen 2 buçuk milyon staj mağduru var. Yok sayıldıkça daha çok varolan bir kitleyi nereye kadar görmezden gelebilirler ki? Gözler yetkililere çevrildi...