Staj ve çıraklık yaptıkları dönemde sigortaları yapılan ancak, EYT kapsamında ve emeklilik şartlarında hesaba dâhil edilmemesi sebebiyle emekli olamayan ‘Staj ve Çıraklık Mağdurları’ Afyonkarahisar’da Anıtpark karşısındaki Zafer Meydanında stant kuruyor.  10 Eylül Pazar günü saat 11:00-17:00 arası açılacak stantta yeni üye çalışmaları ve mağduriyetin giderilmesi için broşür dağıtacak. 
Afyonkarahisar Staj ve Çıraklık sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Tarık Elmas, meslek liseleri ve çıraklık eğitim okullarında 12 yaşından itibaren çırak olarak, 15 yaşında da stajyer olarak çalışma hayatına başladıklarını ancak bir işçi gibi çalışmalarına rağmen, kendilerine öğrenci muamelesi yapıldığını söyledi. 

Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor? Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor?

AÇILAN STANDA VALİLİKTEN İZİN ALINDI

Başkan Elmas, Valilikten alınan izin ile stant açıldığını kaydederek,  ”Meslek Liseleri ve Çıraklık okullarında staj ve çıraklık başlama tarihinde ilk işe girişte SGK tescil kartları verilerek, sigorta girişlerimiz yapıldı. Öğretmenlerimiz bu sigorta başlangıcın faydasını göreceksiniz demişlerdir. Fakat ilerleyen dönemlerde dönemin hükümetlerince çıkarılmış olan yasalar ile SSK giriş tarihlerimiz yatırılan primlerin sadece meslek hastalıkları, iş kazalarını karşılayacak kısa vadeli koldan yatırılmasından dolayı emeklilikte sigorta başlangıcına sayılması engellenmiştir. Pazar günü açacağımız stant ile hem üye çalışması hem de mağduriyetimizi broşürlerle anlatmayı hedefliyoruz. Valilik izni ile bu etkinliği yapacağız. ” dedi.