Staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik sisteminde yaşadıkları adaletsizliğe dikkat çekiyor. Çocuk yaşta çalışmaya başlayan bu kişiler, staj ve çıraklık sigortalarının emeklilikte başlangıç sayılmasını istiyor. Ancak mevcut yasalarda bu hakları tanınmıyor. Emeklilik şartlarını yerine getirmelerine rağmen emekli olamayan staj ve çıraklık mağdurları, haklarının gasp edildiğini söylüyor. 

Staj ve çıraklık mağdurları mücadeleye devam ediyor!

Staj ve çıraklık mağdurları, çalışma günlerini belgeleyerek kanıtlamaya çalışıyor. Ancak dönemin değişmesiyle birlikte bu belgelerin geçerliliği kalmıyor. Emeklilik hakkına kavuşmak için yetkililerden açıklama bekleyen staj ve çıraklık mağdurları, meclise sunulan önergelerin kabul edilmesini umut ediyor. 

Staj ve çıraklık mağdurları, ekonomik şartların zorluğu nedeniyle emekli olamamanın sıkıntısını yaşıyor. Birçok platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Vedat Işıkhan'a seslenen staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik sistemindeki haksızlığın sona ermesini ve adaletin sağlanmasını talep ediyor.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları basın açıklama yapacak!

Bilecik Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5 Kasım 2023 Pazar Günü saat 14'de Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Basın Açıklaması Staj Çıraklık Federasyonu olarak Bilecik dahil 11 ilde eş zamanlı olarak aynı gün ve aynı saatte yapılacak.