TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen staj ve çıraklık mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi.

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını istiyor.

Staj ve çıraklık mağdurları seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini bekliyor Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan mağdurlar emeklilik hakkı için birçok şehirde bir araya gelerek basın açıklamasında bulunuyorlar. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yeni müjdeler vereceğiz.'' demesi staj ve çıraklık mağdurlarına umut oldu. Uzun zamandır emeklilik hakkı için mücadele eden staj ve çıraklık mağdurları, müjdeli bir haber bekliyorlar. 

Devrimci İşçi Sendikası DİSK/Enerji-Sen, İBB önünde eylem yaptı Devrimci İşçi Sendikası DİSK/Enerji-Sen, İBB önünde eylem yaptı

Bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Beştepe'de düzenlenecek basın toplantısından müjdeli haber bekleyen staj ve çıraklık mağdurları, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'sa staj mağduriyetini anlattığını belirtmesiyle bir kez daha umutlandı. Yüz binlerce staj ve çıraklık mağduru bu gece Beştepe'den müjdeli bir haber gelmesini bekliyor.