EYT staj borçlanması konusu, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi çerçevesinde tartışılan önemli bir konu haline geldi. 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolu açılmış olsa da, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine uymalarına rağmen 1999 yılı Eylül öncesi sigorta girişi yapılmamış olan staj ve çıraklık sigortası mağdurları, stajlarının sigorta girişi olarak kabul edilmesi için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

"Staj borçlanması umut kaynağı olabilir"

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu da konuya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, "EYT staj borçlanması konusu, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi çerçevesinde tartışılan önemli bir konu haline geldi. 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolu açılmış olsa da, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine uymalarına rağmen 1999 yılı Eylül öncesi sigorta girişi yapmamış olanlar için staj borçlanması umut kaynağı olabilir. Bu kişiler, stajlarının sigorta girişi olarak kabul edilmesi durumunda emeklilik hakkını elde etme umuduyla beklemektedirler." ifadelerine yer verdi.

Staj ve çıraklık sigortasına ilişkin X hesabından paylaşım yapan Murat Bal da "Bizler işletmelerde çalışmaya başladığımızda, kimse demedi ki bu sigorta kartları emeklilikte geçmiyor. Kim nereden bilebilirdi bunu? Tam tersine bize söylenen tek şey sigortaniz başladı lafı. Şu anda dahi aynı sigorta numarası ile işlem görüyoruz. Bu mağduriyetin, 100. Yılındaki şanlı Cumhuriyetimizde çözüleceğini biliyoruz." dedi.