Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, çıraklık ve staj sigortalarının ödenmesi konusunda önemli bir adım atması bekleniyor. 2000-2008 arası sigorta girişi yapanlar için kademeli emeklilik imkanı getirilmesi gündemde. 

1999 ve 2000 sonrasında sigorta girişi olanlar için staj ve çıraklık sigortalarının ödenmesi üzerinde yapılan çalışmalar, 2000-2008 dönemi arasında sigorta girişi yapanlar için kademeli emeklilik imkanının kapıda olduğunun göstergesi olarak kabul ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan konuyla ilgili resmi bir açıklama bekleniyor.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Arda Tobul'un ailesini ziyaret etti

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, iş kazasında ağır yaralanan ve şu anda yoğun bakımda tedavi gören 14 yaşındaki Arda Tonbul'un ailesini hastanede ziyaret etti.

9 Ocak Salı günü öğle saatlerinde usta gözetiminde saç büküm makinesinde çalışan Tonbul, sac büküm makinesine bakarken, farkında olmadan ayağı makinenin çalıştırma pedalına çarptı. Bir anda çalışan makine Arda Tonbul’un kafasını sıkıştırdı.

Fabrikada korkunç olay: Stajyer öğrenci Arda’nın kafası sacbüküm makinesine sıkıştı - 1

Öğrencinin kafasını sıkıştırdığı, iddiaya göre 16 dakika sonra fark edildi. İhbar üzerine iş yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı öğrenci, sağlık ekiplerinin ambulanstaki ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı.

Tonbul, günlerdir yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor.

Fabrikada korkunç olay: Stajyer öğrenci Arda’nın kafası sacbüküm makinesine sıkıştı - 2

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal ziyaret sonrası hastanenin önünde yaptığı açıklamada, "Arda Tonbul'un ailesini bütün mağdur kardeşlerimiz adına ziyaret ederek her koşulda yanlarında olduğumuzu ve bu işin de peşini bırakmayacağımızı ilettik. Evladımıza acil şifalar diliyoruz. Evladımız daha 14 yaşında. Ailesine sabır diliyoruz. Herkesten dua bekliyoruz. Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Yeter artık bize fiilen çalışmadılar, hizmet akitleri yoktu diyen ve hakkımızı vermeyen herkesi de Arda'nın yoğun bakım odası önüne bekliyoruz!" dedi.

Editör: Zeynep Peksoy