Staj mağdurları uzun süredir yaşadıkları haksızlığa karşı çıkıyor. 

Üniversite, çıraklık okulu ve meslek liselerinde okurken zorunlu staj sürecinde çalışmalarına rağmen sadece sağlık sigortaları yatırıldığı için aktif çalışmaları emekliliğe başlangıç sayılmayan yüzbinlerce mağdur hak mücadelesi veriyor. 

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

EYT’de başlangıç staj ve çıraklık sigortasından sayılmasına ilişkin talepler giderek artsa da hukümet kanadına yeni bir gelişme söz konusu değil. 

EYT’DE BAŞLANGIÇ STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MI OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada önlerinde tek bir model olduğunu çok sayıda vatandaşın bu düzenlemeden yararlanacağını ifade ederek, primleri, çalışma gün sayılarını, yılları gözden geçirerek en uygun ve kapsayıcı çözümlemeyi sunacaklarını belirtti.

Konunun Meclise taşınacağının altını çizen Bakan Bilgin, Staj ve çıraklık sigortası tartışmalarına son noktayı koydu.

EYT’DE BAŞLANGIÇ STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MI OLACAK

Çıraklık ve stajyerlik durumunun bir sigorta girişi olmadığını söyleyen Bakan Bilgin “ Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.” dedi.