Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, emeklilik haklarını kazanmak için mücadele ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen bu mağdurlar, federasyon altında toplanarak seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Staj ve çıraklık mağdurları, staj ve çıraklık sigortalarının emeklilikte kapsayıcı olmasını istiyor.

Staj ve çıraklık sigortası gündemde

Staj ve çıraklık mağdurlarının yıllardır beklediği staj sigortası müjdesi gündeme geldi. Buna göre, staj ve çıraklık sigortasına ilişkin düzenlemenin içerisinde olduğu yeni Torba Yasa tasarısı Meclis'e sunulacak. Tasarıya göre, stajyer ve çıraklık dönemlerinde sigortası olan ancak SGK'ya ilk giriş tarihi sayılmadığı için emekli olamayan vatandaşların sorununa çözüm getirilecek. EYT'nin yürürlüğe girmesiyle birlikte prim gün şartını tamamlayamayan ve maddi zorluk çeken yüz binlerce vatandaşın da bu düzenlemeden yararlanması sağlanacak.

Staj ve çıraklık sigortası EYT'ye dahil olacak mı?

Yeni Torba Yasası'nda staj ve çıraklık sigortası bulunmasa bile, yerel seçimler öncesinde EYT kapsamı dışında kalan kişiler için de bir iyileştirme yapılması öngörülüyor. Böylece stajyer ve çıraklar, emeklilik haklarından faydalanabilecek ve mağduriyetleri giderilecek. Bu düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceği ise henüz belli değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmasa da durumun olumlu yönde değerlendirileceği öngörülüyor.

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

FATİH ERBAKAN'DAN STAJ SİGORTASI TEPKİSİ

Daha önce staj ve çıraklık mağdurları adına konuşan Fatih Erbakan, hükümetin mağduriyetlerin giderilmesi için adımlar attığını, ancak halen giderilmemiş olan sorunlar olduğunu belirtmişti. Erbakan, EYT konusunda atılan adımların ardından staj sigortası mağduriyetlerinin ortaya çıktığını vurguladı.