Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları, staj yaptıkları ve çırak olarak çalıştıkları dönemin sigorta başlangıcı sayılmaması nedeniyle EYT’den faydalanamıyor.

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını isteyerek yerel seçimler öncesinde emeklilik hakkı kazanmak istiyor. 

Hak arayışlarında birçok etkinlik düzenleyen mağdurlar Now Tv'de yayınlanmak üzere röportaj verdiklerini açıkladı.

Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı

Now Tv'ye röportaj verdiklerini duyuran staj ve çıraklık mağdurları haklarını aramaya ve seslerini duyurmaya devam ediyor.

Sosyal medya hesabından haberi paylaşan staj ve çıraklık mağdurları; "Federasyon Başkanımız Murat Bal, Federasyon Yönetiminden Ayhan Keskin  ve İzmir Dernek Yönetiminden Ender Keskin, bugün Federasyon merkezimizde Now Haber’e akşam ana haber bülteninde yayınlanmak üzere röportaj verdiler. Emekleri için çok teşekkür ediyoruz. Derya Özcan, Selçuk Tepeli, Doğan Şentürk ve Now Tv ekibine destekleri için çok teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Neden duymadınız?

Halk Tv'ye de mesajları iletilen staj ve çıraklık mağdurlarının "Sayın Cumhurbaşkanım, 'hiç çekinmeyin yüzümüze hakikatleri haykırın, haykırın ki hatamızı görüp kendimizi düzeltelim' dediniz. Stajyer ve çıraklar her gün haykırdı ama bizi duymadınız. Neden duymadınız bizi?" sözleri haber kanalında izleyiciye okunmuştu.

Editör: Zeynep Peksoy