EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından aylar geçti. Ancak kapsama dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurlarının emeklilik yolundaki mücadelesi devam ediyor. Emeklilik sisteminde haksızlık olduğunu belirten staj ve çıraklık mağdurları çocuk yaşta başladıkları çalışma hayatında staj ve çıraklık sigortasının başlangıç sayılmasını isterken uğradıkları bu haksızlığın bir an önce son bulmasını bekliyor. 

Mevcut ekonomik şartlarda geçim sıkıntısı yaşayan staj ve çıraklık mağdurları sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmaması nedeniyle emekli olamıyor. Uzun yıllarca çalışan staj ve çıraklık mağdurları emeklilik haklarının resmen gasp edildiğini belirterek adalet istiyor. 

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve  çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

2. Torba Yasa ile neler çözüme kavuşacak?

EYT yasasının 8 Eylül 1999 sonrasını kapsamaması bir kesimin 2000 sonrası SGK mağdurlarının emekliliklerinin 17 yıl uzamasına neden oldu. Birkaç günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar emekli olabilmenin 1 günle 17 yıl uzamasına tepki göstererek kademeli emeklilik sisteminin gelmesini istiyor. Kademeli emeklilik sistemiyle aynı prim günü ve yaş şartını karşıladıkları kişilerle aynı zamanda emekli olmak isteyen 2000 sonrası SGK'lılar emeklilik sistemindeki adaletsizliklerin giderilmesini istiyor. Peki 2. Torba Yasa ile neler çözüme kavuşacak?

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.

Kripto para düzenlemesi TBMM'ye sunuldu: İşte bilmeniz gereken 10 detay Kripto para düzenlemesi TBMM'ye sunuldu: İşte bilmeniz gereken 10 detay

Staj ve çıraklık mağdurlarına güzel haber! İlk resmi adım atıldı -  Gaziantep Doğuş Gazetesi

Staj ve çıraklık sigortasında son durum ne? 

Verilen sözlerin tutulmamasının ardından pes etmeyen staj ve çıraklık mağdurları pes etmeden yetkililere seslenmeye devam ediyor. Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını isteyerek yetkililere seslenmeye devam ediyor. Sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen staj ve çıraklık mağdurları iktidar ve muhalefet partilerindeki milletvekillerine de ziyarette bulunuyor. 

Staj ve çıraklık mağdurları için çalışma yapılacak mı? 

Uzun zamandır staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte başlangıç sayılmasını bekleyen mağdurlar yetkililerin açıklama yapmamasına tepki gösterirken uzman isimlerin yaptığı değerlendirmelerle bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. 

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız. 

Staj ve Çıraklık dosyası AK Parti milletvekili Mustafa Varank'a iletildi!

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sesini duyurmak için sosyal medya platformu kullanan İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Semiha Özek, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'a staj ve çıraklık dosyasını sunduğunu bildirdi.

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız. 

Staj ve çıraklık mağdurlarından AK Parti Van İl Başkanlığı'na ziyaret!

Van Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Cemal Aslan, Ak Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım'ı ziyaret ederek staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin çözümüne ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız. 

Staj ve çıraklık mağduriyeti dosyası Selçuk Bayraktar'a iletildi!

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Semiha Özek, Selçuk Bayraktar'a staj ve çıraklık dosyasını sundu.

Haberin detaylarını okumak için lütfen tıklayınız.