EYT yasasının Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla yürürlüğe girdi. Böylelikle yaklaşık 4 milyona aşkın kişi emeklilik hakkı elde etti. 

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler” Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler”

EYT'yi az bir farkla kaçıran 2000 sonrası sigortalılar yani 3600'den kısmi emekli olmak şansı tanınıyor. Öte yandan staj ve çıraklık sigortasıyla 2.160 gün kazabiliyor. 

YENİ FIRSATLAR MASAYA YATIRILIYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini kaçıran vatandaşların mağdur edilmemeleri için yeni düzenleme kapıda. Böylelikle hükümet kısmi emeklilik konusunda detayları yavaş yavaş açıklamaya başladı. 

STAJ VE ÇIRAKLIK AYRINTISI! 2160 GÜN KAZANIYOR

Kadınlar eksik primleri için doğum borçlanma hakkı elde edebiliyor. Normal şartlarda staj ve çıraklıkta geçen sürüleri dikkate alınmıyor. Ancak doğum borçlanmasında farklı bir sistem bulunuyor. 

Eğer anneler staj ve çıraklık sigortasının başladığı tarihren sonra doğum yaptıysa bu doğumları borçlanabilir. 3 çocuğu olan anneler 2.160 gün kazanabilecek. Bu süreler de prim gün sayısına eklenerek belli şartları sağladığı takdirde 6 yıl daha erken emekli olabilecek. 

Kadın çalışan, her çocuk için 2 yıl yani 7200 gün olmak üzere 3 çocuk için borçlanarak 2.160 gün kazanabilir. Staj başlangıcı doğumdan önce ise borçlanmada geçerl sayılıyor. 

KAYNAK: TAKVİM