Uzun süren bir hak mücadelesi... 'Yasalar geriye dönük işlemez" deyip mücelelerini sonun kadar sürdürdü. 2023 seçiminin yaklaşmasıyla beraber hükümet EYTnin sesine kayıtsız kalmadı. Kırmadan, dökmeden haklarını teslim alan EYT'liler tarihte bir ilki gerçekleştirdi. Kısa süre sonra EYT düzenlemesi yürürlüğe girecek ve  2 milyon 250 kişi emekli olacak.  Ancak bir mağduriyet çözüme kavuşurken diğer mağduriyetler görmezden gelinmeye devam ediyor. 

BAKAN BİLGİN STAJ MAĞDURLARINA KAPILARI KAPATTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “İşletmelerde mesleki eğitimin amacı, öğrencinin iş hayatına dahil olması değil eğitiminin bir parçası olarak eğitim gördüğü mesleği uygulama ile öğrenmesidir. Başka bir ifade ile bunlar bildiğimiz anlamda bir çalışan değil öğrencidirler. Dolayısıyla çıraklık ve stajyerlikte geçen süreler malullük yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamında bulunmadığından söz konusu sürelerdeki işe başlama tarihinin, aylığa hak kazanmada ilk işe giriş tarihi olarak kabul edilmesine kanunen imkân bulunmamaktadır.” sözleriyle 2 milyon staj ve çıraklık mağduruna kapıları tamamen kapattı. 

 EYT düzenlemesiyle hayal kırıklığı yaşayan çırak ve stajyerler kapsamın genişletilmesini istiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 8 Eylül 1999'dan önce stajyer ve çırak kaydı bulunanlar EYT'liler gibi emekli olabilmek istiyor.

2000 sonrası SGK'lılar emekli olmak istiyor

8 Eylül 1999 tarihinden bir yıl sonra SGK girişi olanlar, EYT düzenlemesinden yararlanamıyor. 200O sonrası SGK'lilar da kapsama alınmak istiyor. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Mağdurlar gerek sosyal medya platformlarında gerekse TV programlarında seslerini duyurmaya devam ediyor. Seçimlere kısa bir süre kala yetkililere şu sözü hatırlatmak istiyoruz; "Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz."