Son dönemin en sorunlu konularından olan süresiz nafaka ile ilgili mağdur olan kişiler seslerini her yerden duyurmaya çalışıyorlardı. Ancak konuyla ilgili uzun süre bir çözüm üretilemedi. Bunun üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, nafaka mağdurlarını umutlandıran açıklamalarda bulundu.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Tunç, "Boşanma, tazminat, nafaka sorunları ile ilgili arabuluculuk olabilir. Vatandaşların mağduriyetini gidermemiz lazım. Her iki tarafı da dikkate alarak bir çözüm bulunmalı" ifadelerinde bulunmuştu.

Bakan Tunç, konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

1 Kasım'da düzenleyecekleri sempozyum ile aile hukuku konusunu yeniden masaya yatıracaklarını belirten Bakan, sempozyumda tüm mağduriyetleri ele alacaklarını söyledi.

Süresiz Nafaka Ödeyenlerin Mağduriyetleri

Süresiz nafakayla ilgili mağdurlar bu durumdan doğan sonuçların yaşamlarını olumsuz yönde etkilediklerini belirtiyorlar. Evliliklerin süresine bakılmaksızın süresiz şekilde nafaka ödeyen vatandaşların mevcut ekonomik şartlardan ötürü hayatları daha da zorlaşıyor. Süresiz nafaka mağdurları yeniden bir aile yapılanması kuramamaktadır. Bu durum toplum ve aile yapısını bozmaktadır. Bu yüzden nafaka mağduru vatandaşlar mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için çözüm bekliyorlar.