Süresiz nafaka mağdurları yıllardır çözülemeyen mağduriyetleri için yetkililerden artık bir çözüm bekliyor.

Süresiz nafaka mağdurları boşanma sonrası eşlerden birinin yoksun duruma düşecek olan eşe süresiz olarak yaptığı bir ödemedir.

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

Boşanmaların ardından eşlere süresiz olarak verilen nafakalar toplumsal ve bireysel olarak birçok mağduriyete sebep olmaktadır. Süresiz olarak verilen nafakalar aile yapısınıda zedelemektedir. Birçok mağdur boşanma sonrası kendi aile yapısını kuramamaktadır. Süresiz olarak nafaka alan bireyler ise kendilerine verilen hakkı kimi zaman suistimal ederek resmi nikah gerçekleştirmeden evlenmektedir. Bu durum aile yapısını bozduğu gibi çocuklarında bu durumdan olumsuz olarak etkilendiği görülmektedir.

Birçok nafaka mağduru kişi ise çok kısa süreli evli kaldığı eşe yıllarca nafaka ödemektedir. Bu durum, günümüz ekonomik şartlarında zaten geçinmekte zorlanan mağdurları çok zor durumda bırakmaktadır.

Nafaka mağdurları, evliliklerin süresine bakılmaksızın erkeklere yüklenen bu yükün bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ederek seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Yetkilikerden çözüm talep eden mağdurlar meclisin açılmasını bekliyor.