TABİB, 5 yıl önce kadro sözü verilerek,taşeron şirketlerden belediye şirketlerine geçirilen, bugün sayıları 575 bini bulan belediye şirket işçilerinin norm kadro taleplerini yetkililere duyurmak adına basın açıklaması düzenleyecek.

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), sayıları 600 bini bulan, belediyelerde tüm kamusal hizmetleri üreten, güvencesiz, düşük ücretlerle çalışan emekçilerin özlük haklarını, güvenceli ve kadrolu çalışma hakkını dile getirmek için sokağa iniyor.

“Ücretlerde İyileştirme, Çalışma Hayatında Güvence, Norm Kadro İstiyoruz” şiarıyla yola çıkan işçiler, aynı işi yapan işçiler arasında ayrımcılığın giderilmesi, belediye işçilerine 5393 sayılı Belediyeler Kanununun “Norm Kadro ve Personel İstihdamı” başlığı altında yer alan 49. Maddesine göre istihdam edilmesini istiyor.
“Norm Kadro en doğal hakkımız” diyen belediye şirket işçileri, bütün işçileri ve dostlarını hafta sonu yapılacak basın açıklamasına bekliyor.

Basın açıklaması 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 14.30’da Kartal meydanında olacaktır. Seslerinin Ankara’dan duyulması için her işçinin sorumluluk almasını, eyleme katılmasını ve talepleri yasa yapıcılara duyurulmasını istiyor.