Ankara’nın Mamak ilçesindeki evini kiraya veren 53 yaşındaki Hasan Kayan, 2 yıldır evinde oturan Şükrü K. kirayı ödemeyince mahkemeye başvurdu.

Mahkeme, 1,5 yılda kirasını 2 kez ödeyen Şükrü K.'nın evden tahliyesi yönünde karar verdi.

Bunun üzerine ev sahibi kiracıdan evini boşaltmasını istedi. Şükrü K., eşyalarla birlikte evi ateşe vererek kaçtı. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangın sonrası ev kullanılamaz hale geldi.

Polis, Şükrü K.'yı yakalamak için çalışma başlattı.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme ve güvenlik sınıfına geçmek istiyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme ve güvenlik sınıfına geçmek istiyor!

EVİ YAKARIM DİYE TEHDİT ETMİŞ

Ev sahibi Hasan Kayan'ın oğlu Ahmet Kayan, kira ücretini istediklerinde 'geçinemiyorum' cevabıyla karşılaştıklarını ifade ederek, "Kira yüksek değildi, 1500 liraydı. Yangından önce babamı bizzat kendisi arayıp 'Dava açarsanız evi yakarım, zarar veririm' diye tehdit etmişti. Yapacağını da yapmış" dedi.

Komşu Edip Bayram ise "Kendisini 4 gün önce gördüm. Evi yakacağını söyledi. 'Bir şey olursa evi yakar giderim' dedi. Ben de ev sahibi ile görüşüp anlaşmasını söyledim; ama görüşmeyeceğini söyledi. Herhangi bir işte çalışmıyordu. Annesiyle beraber yaşıyordu. O da terk edip gitmişti. İnşallah kısa sürede yakalanır" ifadelerini kullandı.

Editör: Elif Zülfigaroğlu