Marmara depreminde evleri hasar gören ve İstanbul'dan Malatya'ya taşınan Köşker ailesi, 6 Şubat'taki depremde enkaz altında kalmaktan büyükbabalarının takma dişini kendi evinde unutması sonucu kurtuldu.

TAKMA DİŞLERİNİ ALMAYA GİTTİLER

Yeşilyurt ilçesine bağlı Özalper Mahallesi'nde 5 katlı binanın 4'üncü katında yaşayan Ahmet Köşker, eşi Yüksel, kızları Esra ve Seda Köşker ile ilk depreme uyurken yakalandı. Uyanarak ailesiyle dışarı çıkan Ahmet Köşker, başka bir mahallede yaşayan 85 yaşındaki babası Abdurrahman Köşker'i almaya gitti. Babasını alan Ahmet Köşker ile ailesi, öğle saatlerinde evlerine girmeye karar verdikleri sırada Abdurrahman Köşker, takma dişlerini evinde unuttuğunu söyledi. Köşker ailesi, bunun üzerine Abdurrahman Köşker'in takma dişlerini almaya gittikleri sırada ikinci depreme evlerinin önünde yakalandı. İkinci depremde Köşker ailesinin yaşadıkları bina çöktü. 

"Bizi babam kurtardı"

Ahmet Köşker, AA muhabirine, kaldıkları binanın sağlam olduğunu sandıklarını, depremde yıkılacağını hiç ummadıklarını söyledi. Enkaz altında kalmaktan son anda kurtulduklarını ifade eden Köşker, o anları şöyle anlattı; "Babamı evinden alarak öğle saatlerinde buraya döndük. Hava çok soğuk olduğu için eve girecektik. Bu sırada babam takma dişlerinin olmadığını söyledi. Babam, 'Ben böyle yemek yiyemem, dişlerimi evden alıp gelelim' dedi. Eve girmekten vazgeçip dişleri almaya gitmek için binadan 100 metre ayrıldıktan sonra ikinci depreme yakalandık. Bu sırada binamız yıkıldı. Bizi babam kurtardı. Eğer o dişlerini unutmamış olsaydı binaya girmiş olacaktık."

Şanlıurfa'da ‘Büyük Filistin Yürüyüşü’: Ya Filistin'i kurtarın ya ümmete yol açın Şanlıurfa'da ‘Büyük Filistin Yürüyüşü’: Ya Filistin'i kurtarın ya ümmete yol açın

"Dişleri almaya gitmeseydik eve girecektik"

Dedesinin takma dişlerini almaya gidecekleri sırada ikinci depreme yakalandıklarını anlatan Esra Köşker, "Dişleri almaya gitmeseydik eve girecektik. İkinci depreme bina içerisinde yakalanmaktan saniyelerle kurtulduk. Bizi kurtaran dedem oldu. Önce Marmara depremi, ardından Malatya'da depreme yakalandık. Bizim için çok zor bir durum." diye konuştu. Yüksek lisans yapmak için ders çalıştığını dile getiren Köşker, "Artık böyle bir imkanım yok. Tüm kitaplarım, bilgisayarım enkaz altında kaldı. Şimdi başka illerden kiralık ev bakıyoruz. Karar verdiğimizde başka bir ile giderek hayat kuracağız" dedi.