Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması! Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması!

Belediye şirket işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilen işçiler, artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ederek yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekliyorlar. Taşeron belediye şirket işçileri iyileştirme ve ayrıştırma yapılmadan norm kadroya geçmeyi talep ediyorlar.

Belediye şirket işçilerine kadro konusuna da cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sıkıntıların tek tek halledildiğini, halledilmesi gereken bir sıkıntının olması durumunda bunu çözecek iradeye sahip olduklarını söyledi.

Taşeron işçilere ve geçici işçilere kadro, deprem nedeniyle meclis çalışmalarına ara verilmesi üzerine ertelendi. Belediye şirket işçilerine kadro verilmesi konusunun 28 Şubat'ta Kabine Toplantısı'nda gündeme gelmemesi işçileri hayal kırıklığına uğrattı. Norm kadroya geçmek isteyen taşeron belediye şirket işçilerinin mağduriyetinin görmezden gelinmemesi, seçim öncesi çözüme kavuşturulması için bir adım atılması bekleniyor.