Merkez Bankası'ndan dikkat çeken açıklama: Kirada yüzde 25 zam sınırı ne zaman kalkıyor? Merkez Bankası'ndan dikkat çeken açıklama: Kirada yüzde 25 zam sınırı ne zaman kalkıyor?

Belediye şirket ve taşeron işçileri kadro sorunuyla yıllardır mücadele ediyor. Yetkililerin verdiği sözler tutulmadığı gibi, ekonomik kriz nedeniyle işçilerin yaşam koşulları da giderek kötüleşiyor. İşçiler kadroya alınarak eşit işe eşit maaş ve eşit hak istiyorlar.

Taşeron, Kit ve belediye şirket işçileri yerel seçimlerden önce kadro talebini yineledi! Taşeron, Kit ve belediye şirket işçileri yerel seçimlerden önce kadro talebini yineledi!

Taşeron, KİT ve belediye şirket işçileri Kabine'den müjde bekliyor!

Taşeron, KİT ve belediye şirket işçilerinin kadroya geçirilmesi için Meclis'e sunulan kanun teklifi, uzun süredir kadro talebinde bulunan yüz binlerce işçiyi heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin toplanmasına saatler kala taşeron, KİT ve belediye şirket işçilerinin kadro talebi sosyal medyada tekrar gündem oldu. Teklifin dikkate alınmasını ve yıllardır devam eden bu haksızlığın giderilmesini talep eden taşeron, KİT ve belediye şirket işçileri, yerel seçimlerden önce kadro hakkını elde etmek istiyor.

Altın uzmanı İslam Memiş son 2 gün diyerek uyardı! Altın uzmanı İslam Memiş son 2 gün diyerek uyardı!

Taşeron işçiler Kabine'den umutlu!

Seçim öncesinde eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in taşerona kadro sorununun çözüleceğine dair açıklaması işçileri sevindirmişti. Ancak seçim sonrasında yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuyla ilgili sessiz kalması işçileri hayal kırıklığına uğrattı. Cumhurbaşlağı Kabilesi'nin bugün toplanmasıyla birlikte belediye şirket, taşeron ve KİT işçileri kadro kararının gündeme gelmesini umut ediyor. Ancak Meclis'ten henüz bir haber çıkmadı. İşçiler Kabine Toplantısı'ndan kadro kararı çıkmasını istiyor.

Kadro taleplerini X'te (Twitter) etkinliklerle duyuran belediye şirket, taşeron ve KİT işçileri ilgili makamlara dilekçe ve mektuplarla başvuruyor. Cumhurbaşkanlığı ve CİMER başta olmak üzere, sorunlarını anlatan işçiler kadro hakkını elde etmek için umutla bekliyor.