3 senedir devamlı olarak Ramazan ayları ile Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tatillerinde suyun ücretsiz olduğu Amasya'da Belediye Başkanı Mehmet Sarı'dan önemli bir açıklama geldi.

Başkan Sarı, suyun ton fiyatını 1 lira yaptıklarını hatırlatarak vatandaşların ekonomisine bir nebze olsun katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Sarı, temmuz ayı süresince de 45 binden fazla aboneden su ücreti talep etmeyeceklerini, kartlı su sistemi kullanan vatandaşların kartlarına da 25 ton su yükleneceğini açıkladı.

"BANA KALSA KOMPLE BEDAVA VERECEĞİM"

2021 senesinin başında suda yüzde 50 indirim yaptıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin belediyelere yaptığı su indirimi çağrısının ardından şebeke suyunun tonunu 1 liradan verdiklerini hatırlatan MHP’li Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Bana kalsa suyu komple bedavaya vereceğim. Lakin hukuktaki bazı kurallar buna müsaade etmiyor.” ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'DAN KAMYONLA GELİP SU DOLDURMAK İSTEYENLER VAR"

Ankara'da korkutan deprem! Ankara'da korkutan deprem!

Akdağ bölgesinden yenileme işlemi yaptıkları borularla abonelere ulaştırılan suyun ucuz bir fiyatla verilmesiyle Amasya’nın Türkiye’de suyun en ucuz olduğu şehirlerin başında geldiğine dikkat çeken Başkan Sarı, “Amasya’mızda 10 ton su 10 lira. İstanbul’da karşılaştığım sucular ‘kamyonla gelip su doldurabilir miyiz?’ diye sordular. ‘Dolduramazsınız’ cevabını verdim.” şeklinde konuştu.

"AMASYA'NIN SUYUNU AMORTİ EDİYORUM"

Halkın duası için yaptıkları hizmetlerinden ötürü en çok kadınlardan teşekkür aldığını belirten Sarı, “Ben matematiği de tüccarlığı da iyi bilirim. Bu suya sadece kuyulardan 2,5 milyon lira elektrik ücreti ödüyorduk. Şimdi onu ödemiyoruz. Kaynağından geliyor. Hizmete yeni giren hidroelektrik santralinden ayda 2,5-3 milyon TL arasında para kazanıyoruz. Bu parayla ben Amasya’nın suyunu amorti ediyorum.” dedi. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SU ÜCRETSİZ

Gümüşlü Mahallesi'nin Muhtarı Asuman Topuz, bu sene yağışların çok iyi seyrettiği şehirde Amasya Belediyesi'nin, kışın üniversite öğrencilerinden su ücreti almadığına dikkat çekti.

"AMASYA'DA SU, SUDAN UCUZ"

 Toprak Kadın Girişimi Başkanı Döndü Olgun da “Yaz dönemi olması sebebiyle suyu daha fazla harcıyoruz. Başkan'ımızın bu dönem içinde suyu bedava sunması bizi rahatlattı. En azından su faturası konusunda içimiz rahat.” ifadelerini kullandı.

Esnaflık yapan Necati Apaydın ise “Suyun tonu 1 lira. Para değil. Amasya’da su, sudan ucuz. Şimdi de 1 ay bedava. Bu Belediye Başkanı'mız Mehmet Sarı’nın yaptığı bir jest.” dedi.