5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay ve simit yiyerek 1120 liranın ceplerinde kalacağını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, olay yaratan konuşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

"ACİL REFORMA İHTİYAÇ VAR"

AK Parti içerisinden de tepkilere yol açan konuşma için AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü "Acil parti içi reforma ihtiyaç var. 2019 da milletin aklıyla dalga geçip, çay simit hesabı yapan vekil bu partiye zarar verir. Bir yanda teşkilatlar kapı kapı çalışıp bir oy kazanayım diye çalışıp emek verirken, diğer yanda bir konuşma yapıp bin oy götürme olmaz! Emeğe yazık. Acil liyakat" diye konuştu. 

Yoğun tepki çeken konuşmalarının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bir açıklama yaptı. Açıklaması şöyle: 

15 Aralık'a kadar asgari ücret netleşecek'

Biz, ekonomide kurtuluş mücadelesi veriyoruz. Yerli ve milli bir ekonomi modelini benimsiyoruz. Asgari ücretle ilgili bu konunun 15 Aralık'a kadar netleşeceğini söyleyebilirim. Muhalefet bu konuda sadece konuşuyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜİK'e kavga çıkarmak için gitmiştir. EYT ile ilgili ben özel bir basın toplantısı yaptım. Ocak ile birlikte 3600 Ek Gösterge Meselesi gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’nın İsrail karşısındaki tutumunu takdir etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’nın İsrail karşısındaki tutumunu takdir etti

 

Editör: TE Bilişim