Maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten 750 bini aşkın işçi aileleriyle birlikte zor günler geçirdiklerini belirtirken sendika başkanlarının ve yetkili kişilerin bir adım atmasını talep ediyor. Göz göre göre geçim sıkıntısı çeken işçiler daha fazla geri plana atılmadan ek zam taleplerinin karşılanmasını bekliyor.

Tes-İş Sendikası da üyelerinden gelen taleplere sessiz kalmayarak Türk -İş ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’na (TÜHİS) ek protokolle vergi diliminin sabitlenmesi, mart ayı sözleşmeli üyelerin sözleşmesinin ocak ayına çekilmesi, refah payı verilmesi gibi tekliflerini içeren başvuruyu yaparak üyelerinin taleplerine ses oldu.

Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar

Genel başkan İrfan Kabaloğlu, TES-İŞ'in sektörel ve sendikal hareketin lokomotif sendikası olduğunu dile getirerek, "TES-İŞ'in Türkiye için çok önemli ve öncü bir sendika olduğu bir gerçektir." dedi.

TES-İŞ'in çeşitli iş kollarında 70 bin üyesinin olduğunu belirten Kabaloğlu, ev kiralarındaki ve temel tüketim ürünlerindeki artışlar nedeniyle geçimin zorlaştığını söyledi. Kabaloğlu, üyelerinden gelen taleplere sessiz kalmayarak ek protokol talebinde bulunduk diyerek sözlerini tamamladı.