Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bugün bakanlık binasında zincir marketlerin genel müdürleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından paylaşımda bulunan Muş, "4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelerek asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk" dedi.

2023 yılında uygulanacak asgari ücret miktarının açıklanmasının ardından marketlerde etiket fiyatları hızla değişmeye başlamıştı. Ticaret Bakanlığı gelen şikayetlerin ardından marketlere yönelik denetim başlattı.

MARKETLERE SERT UYARI GELDİ
Ticaret Bakanlığı'nda zincir marketlerin genel müdürleriyle bir araya gelen Ticaret Bakanı, toplantının ardından Twitter hesabından bilgilendirme paylaşımında bulundu:

Ticaret Bakanlığı olarak sahada denetimlerimizi yoğun şekilde sürdürmekteyiz. Haksız fiyat artışlarıyla mücadelede Bakanlık olarak elimizdeki tüm denetim imkanlarını sonuna kadar kullanmakta kararlıyız.

Asgari ücret zammını fırsat bilerek haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılara karşı Bakanlığımız denetimlerini yoğunlaştırmıştır. Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz.

Can Atalay’a beraat kararı çıktı! Can Atalay’a beraat kararı çıktı!

Hükümetimizce vatandaşlarımızın refahını artırmak için atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu konuda vatandaşımızın hakkını-hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.